УПЦ КП подала до Окружного суду позов проти Мінкульту

03.07.2019, 09:07
УПЦ КП подала до Окружного суду позов проти Мінкульту - фото 1
До Окружного адміністративного суду Києва УПЦ КП подала позов із вимогою скасувати рішення Мінкульту про анулювання реєстрації статуту Київського Патріархату,

До Окружного адміністративного суду Києва УПЦ КП подала позов із вимогою скасувати рішення Мінкульту про анулювання реєстрації статуту Київського Патріархату, передає прес-служба суду, пише «Слово і Діло».

«До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов до Міністерства культури України про скасування наказу, в частині, де зазначено, що втратили чинність, накази Міністерства про реєстрацію в новій редакції Статуту релігійної організації «Київської патріархії Української Православної Церкви», а також про нову редакцію Статуту про управління УПЦ КП. Позивачем вказана Українська Православна Церква Київського Патріархату», - вказується в повідомленні.

Зокрема, представники УПЦ КП просять визнати протиправним наказ Мінкульту від 30 січня 2019 року, в якому наказ про реєстрацію нової редакції статуту УПЦ КП визнається недійсним. Також було подано клопотання про забезпечення позову, в якому позивач просить негайно припинити дію наказу, який був оскаржений.

Суд розглядає питання про початок провадження і правомірності прийняття заходів щодо забезпечення позову.