• Головна
  • Новини
  • Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ МП хоче судитись із керівником обласної адміністрації...

Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ МП хоче судитись із керівником обласної адміністрації

16.04.2019, 10:53
Представникам УПЦ МП не сподобалось, що в. о. ОДА Михайло Павлюк зареєстрував статут релігійної громади села Добринівці, яка вирішила перейти до ПЦУ.

Представникам УПЦ МП не сподобалось, що в. о. ОДА Михайло Павлюк зареєстрував статут релігійної громади села Добринівці, яка вирішила перейти до ПЦУ.

Про це повідомляють Новини Карпат.

"Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ готує позов до Суду проти посадової особи Михайла Павлюка (в.о. голови Чернівецької обласної адміністрації) з метою скасування його незаконного розпорядження (312-р від 29 березня 2019 року) про внесення змін та реєстрацію у новій редакції статуту релігійної громади УПЦ на честь Святителя Николая села Добринівці, Заставнівського району, Чернівецької області", - зазначає представництво УПЦ МП в Чернівецькій області.

Нагадаємо: Віряни у селі Добринівці Заставнівського району на зборах релігійної громади вирішили перейти до ПЦУ 10 березня 2019 року. 13-го квітня під час Богослужіння у місцевому храмі виникло непорозуміння між прихильниками двох церковних громад щодо подальшого користування церквою. В інцидент втрутились правоохоронці, які заспокоювали людей.

Заяву Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП Інформаційному агентству АСС прокоментував в.о.голови Чернівецької ОДА Михайло Павлюк.

- Я сьогодні чекаю на зустріч з архимандритом Никитою, в нас вже були певні розмови стосовно цієї теми. Обласна виконавча влада діє у межах своїх повноважень та на підставі діючого законодавства. А питання свободи совісті та дотримання прав віруючих на особливому контролі.

Ми реєструємо статути релігійних громад законно. Усі необхідні документи для цього в нас є. До того ж, стаття 19 Конституції України зобов’язує органи державної влади та їх посадові особи діяти у межах законодавства, - сказав М.Павлюк.

На сьогодні в Чернівецькій області вже зареєстровано 5 релігійних громад ПЦУ.