• Головна
  • Новини
  • Запорізька влада вирішила не вимагати 168 тис. грн з паламарів за підірваний храм...

Запорізька влада вирішила не вимагати 168 тис. грн з паламарів за підірваний храм

03.08.2015, 11:11
Через півтора року після звільнення паламарів Антона Харитонова, Сергія Дьоміна та Євгена Федорченка з в'язниці у запорізькій мерії вирішили відмовитись від стягнення з них грошей за вибух у храмі.

Через півтора року після звільнення паламарів Антона Харитонова, Сергія Дьоміна та Євгена Федорченка з в'язниці у запорізькій мерії вирішили відмовитись від стягнення з них грошей за вибух у храмі. Про це повідомляє Depo.Запоріжжя.

Відповідний проект рішення міської ради оприлюднено на сайті мерії.

Згідно з проектом рішення, який заплановано розглянути на найближчій сесії, міська рада відмовляється від свого позову про стягнення відшкодування за пошкодження будівлі Свято-Покровського храму на Малому ринку, що належить територіальній громаді Запоріжжя. Відповідно, міський голова Олександр Сін має підписати після прийняття рішення заяву про відмову від позову.

Нагадаємо, що окремо від кримінального провадження, за яким було засуджено до тривалого ув'язнення у "справі паламарів" Антона Харитонова, Сергія Дьоміна та Євгена Федорченка, на них також було подано цивільний позов про відшкодування наслідків вибуху у будівлі Свято-Покровського храму. Тоді, окрім пошкодження внутрішнього оздоблення, стіни та несучі балки у декількох місцях пішли тріщинами.

Позов, поданий від Запорізької міської ради, було задоволено Жовтневим районним судом 02 квітня 2013-го року, і вже ув'язнених паламарів зобов'язали до солідарної виплати розміром у 168 260 гривень. Антона Харитонова, Сергія Дьоміна та Євгена Федорченка було звільнено у березні 2014-го року, після зміни влади, актами індивідуальної амністії.

Як повідомляла РІСУ, 28 липня 2010 року в запорізькому Свято-Покровському храмі прогримів вибух. Вибухнув пакет, що лежав біля дверей церкви. Постраждали 9 парафіян і служителів церкви, серед яких 80-річна черниця. За даними слідства, потужність вибуху в храмі була еквівалентна 300 грамам тротилу.

Порушено кримінальну справу. У ході слідства затримано трьох підозрюваних, серед яких паламарі церкви. На перших допитах вони визнали свою вину. Однак через тиждень один з паламарів Євген Федорченко заявив в апеляційному суді Запорізької області, що свідчення давав під тиском слідчих.