• Головна
  • Новини
  • Міністр охорони здоров’я пояснив, звідки взялися нові хворі на коронавірус у Київській лаврі...

Міністр охорони здоров’я пояснив, звідки взялися нові хворі на коронавірус у Київській лаврі

07.05.2020, 10:09
Міністр охорони здоров’я пояснив, звідки взялися нові хворі на коронавірус у Київській лаврі - фото 1
17 нових хворих на коронавірусну хворобу COVID-19 у Києво-Печерській лаврі – це контактні особи до раніше виявлених хворих. Про це сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов на щоденному брифінгу

17 нових хворих на коронавірусну хворобу COVID-19 у Києво-Печерській лаврі – це контактні особи до раніше виявлених хворих. Про це сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов на щоденному брифінгу.

Лавра.jpg

"Якщо ми говоримо про Києво-Печерську лавру, на сьогодні є 17 нових випадків захворюваності на коронавірусну хворобу. Це всі люди, які були контактні з пацієнтами, які захворіли два-три тижні тому.

Вони перебували на самоізоляції – і зараз, уже по виходу з самоізоляції, їм було зроблено ПЛР-тестування, у 17 осіб виявили позитивний тест – у них підтверджено COVID-19".

Щодо подальших дій міністр зазначив, що в органів місцевого самоврядування є повноваження посилити карантинні заходи локально – в цьому разі, на території заповідника Києво-Печерська лавра – за поданням санітарного лікаря Києва. Про це інформує Українська правда.