• Головна
  • Новини
  • Президент і прем’єр привітали Патріарха Святослава з 50-річчям...

Президент і прем’єр привітали Патріарха Святослава з 50-річчям

06.05.2020, 09:16
Президент і прем’єр привітали Патріарха Святослава з 50-річчям - фото 1
Прем’єр-міністр подарував Предстоятелю УГКЦ ікону Преображення Господнього.

Президент України Володимир Зеленський надіслав вітального листа Блаженнішому Святославу, Предстоятелю УГКЦ, з нагоди 50-річного ювілею.

«Глибоко шаную Вас як мудрого архіпастиря. Ваш потужний духовний та інтелектуальний потенціал дозволяє вирішувати важливі завдання та гідно реагувати на виклики, що сьогодні стоять як перед Церквою, так і усім українським суспільством», - йдеться у вітанні Президента України.

svytoslav_zelenskyy.jpg

«Бажаю Вам, Ваше Блаженство, міцного здоров’я, добра й наснаги та невичерпної життєвої енергії. Многая і благая літа!» - мовиться у привітанні Володимира Зеленського.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль особисто привітав Блаженнішого Святослава з 50-літнім ювілеєм. Він передав вітального листа від Кабінету міністрів України.

1.jpg

«Поза сумнівом, ви є однією з найбільш знакових та шанованих постатей духовно-релігійної сфери у нашій державі. Ваші розважливі кроки, прагнення бути щирим порадником для кожного, хто бачить Україну процвітаючою європейською державою та очікує на захист чи підтримку, – це справжня риса духовного провідника для мільйонів вірян», – йдеться у тексті привітання.

 «Блаженніший владико Святославе, ще раз вітаємо вас з ювілейним днем народження та бажаємо, аби усвідомлення вашої місії слугувало для вас тим мірилом досконалості, завдяки якому ви досягнете не лише ще більших здобутків на шляху служіння шанованій чисельній греко-католицькій громаді, але і зможете втішатися відчуттям виконаного обов’язку і досягнутої гармонії у світі», – зазначено у вітальному листі.

Прем’єр-міністр подарував Предстоятелю УГКЦ ікону Преображення Господнього.

«Дякую за символічний подарунок. Оскільки для іконописця ікона Преображення є першою, яку він має написати, щоб його очі змінилися і він зміг по-іншому бачити світ, намагатимуся змінювати свої очі», – зауважив Блаженніший Святослав.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.