• Головна
  • Новини
  • У Дніпрі порушили кримінальне провадження за недотримання норм карантину у кафедральному соборі УПЦ МП...

У Дніпрі порушили кримінальне провадження за недотримання норм карантину у кафедральному соборі УПЦ МП

20.04.2020, 12:22
У Дніпрі порушили кримінальне провадження за недотримання норм карантину у кафедральному соборі УПЦ МП - фото 1
У Дніпрі поліція відкрила кримінальне провадження через порушення правил карантину кафедральним Свято-Троїцьким собором УПЦ МП. Про це повідомили в прес-службі обласної поліції

У Дніпрі поліція відкрила кримінальне провадження через порушення правил карантину кафедральним Свято-Троїцьким собором УПЦ МП. Про це повідомили в прес-службі обласної поліції, повідомляє Радіо Свобода.

Справу порушили через скупчення людей у церкві на вечірній службі 17 квітня. Провадження розпочали за частиною 1 статті 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил).

На сайті Дніпропетровської єпархії УПЦ МП йдеться, що того вечора в соборі Службу провів керуючий Дніпропетровською єпархією, митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней.

Раніше голова Дніпропетровської ОДА й очільники обласної поліції закликали дніпрян свякувати Великдень вдома.

Голова ОДА Олександр Бондаренко рекомендував жителям області з 13:00 суботи до 6:00 понеділка не виходити з дому.

У Дніпрі ж місцева влада запровадила обмеження на пересування транспортом. З 13:00 суботи до 18:00 понеділка. Навіть працівники «критичної інфрастури», аби їхати на роботу, окрім спецпропуску у ці дні, мають показувати довідку з місця праці із зазначеними годинами робочого дня.