• Головна
  • Новини
  • УПЦ МП хоче притягнути до відповідальності мера Дніпра за траншею перед храмом...

УПЦ МП хоче притягнути до відповідальності мера Дніпра за траншею перед храмом

17.04.2020, 10:24
УПЦ МП хоче притягнути до відповідальності мера Дніпра за траншею перед храмом - фото 1
В УПЦ МП закликають правоохоронні органи притягнути до відповідальності посадових осіб, які порушують Конституцію та Європейську конвенцію з прав людини.

В УПЦ МП закликають правоохоронні органи притягнути до відповідальності посадових осіб, які порушують Конституцію та Європейську конвенцію з прав людини.

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

Такими порушниками, на думку юристів УПЦ МП, є мер Дніпра Борис Філатов, його підлеглі, а також міський голова Конотопа.

Зокрема Борис Філатов, як зазначає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП, 14 квітня на своїй сторінці у Facebook опублікував погрози на адресу священнослужителів, обіцяючи задіяти «весь комплекс заходів від міської влади, відкатаних на наливайках і пунктах прийому металу», залишити парафії «без води і світла із закладеними дверима і перекопаними дорогами», а також скасувати «документи на землю» у разі, якщо віруючі прийдуть на Пасхальні Богослужіння до храмів.

Мер Дніпра, нагадаємо, обурився, що священнослужителі ігнорують домовленості про карантин.

«Невдовзі його заступник Михайло Лисенко, зловживаючи своїм службовим становищем, не тільки почав виконувати погрози пана Філатова «перекопали вхід перед храмом», а у своєму дописі у Facebook дозволив собі ображати почуття віруючих та публічно глумитись і зневажати Таїнство Причастя.

Окрім цього, мер Конотопа Артем Семиніхін дав ряд доручень підлеглим: «хай перекопує довкола церков московського патріархату дорогу», «електрики хай світло відключають, а водоканал воду», «розірвати всі договори оренди з московськими церквами»», - йдеться у повідомленні.

Ще в УПЦ МП скаржаться, що їхніх священників змушують пройти тестування.

«Також надходять повідомлення про те, що деякі голови об’єднаних територіальних громад приймають незаконні рішення про заборону звершувати богослужіння на Пасху, або вимагають від священника без будь-яких підстав пройти тестування на коронавірус і тільки в такому разі дозволити проводити Богослужіння», - зазначають церковні юристи.

Вони також наголошують, що «органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та Законами України», у зв’язку із чим будь-які погрози та перешкоди у звершенні Богослужінні, що лунають від посадових осіб є незаконними.

В УПЦ МП відтак закликають правоохоронні органи притягнути до відповідальності посадових осіб, які погрожують віруючим та релігійним організаціям.