• Головна
  • Новини
  • «Скупчення людей на свята, на Богослужіннях – найнебезпечніше, що може бути сьогодні», - Президент...

«Скупчення людей на свята, на Богослужіннях – найнебезпечніше, що може бути сьогодні», - Президент

15.04.2020, 15:10
«Скупчення людей на свята, на Богослужіннях – найнебезпечніше, що може бути сьогодні», - Президент - фото 1
Сьогодні в офісі президента відбувся нарада щодо протидії поширенню COVID-19 у державі.

Сьогодні в офісі президента відбувся нарада щодо протидії поширенню COVID-19 у державі. 

На нараді наголошено на тому, що перед Великодніми святами можуть виникати провокації із закликами порушувати карантинні та безпекові заходи. Про це повідомляє офіційний сайт Глави держави.

нарада.jpeg

«Скупчення людей на свята, на богослужіннях – сьогодні найнебезпечніше, що може бути. Поцілунки, причащання, перебування поруч. Це прямий спосіб зараження. І кожен має бути свідомий того, що відповідає не лише за себе, а й за здоров’я та життя своїх близьких, родичів та людей навколо. Кожен українець має усвідомлювати важливість карантину», – зазначив Володимир Зеленський.

За його словами, розслаблятися небезпечно. Якщо Італія та Іспанія вже пройшли або проходять пік епідемії, то у нас попереду ключовий, визначальний період. Це саме 20-ті числа квітня. Саме тому так важливо на Великдень кожному українцю залишатися вдома.

Він ще раз нагадав про ситуацію у Києво-Печерській лаврі, де вже підтверджено майже 100 захворілих на коронавірус і є два летальних випадки.

«Вся ця ситуація демонструє, що для коронавірусу неважливі ваші національність, стать або віросповідання. Демонструє, що не можна ставитися до хвороби легковажно. Тому вкотре закликаю вас на Великодні свята бути вдома. І я радий, що, згідно із соціологічними опитуваннями, майже 90% українців так і планують зробити. Ми маємо домовленості з українськими медіагрупами. Ви зможете побачити трансляцію богослужінь з усіх церков на телевізійних каналах України.

Кожен з нас розуміє, що цьогоріч доведеться змінювати традиції. І робити це заради власної безпеки – це зрілість і мудрість нації.

Від нашої поведінки на Пасху, від нашої дисципліни будуть залежати подальші терміни карантину. Як я й казав раніше – ми всі хочемо якнайшвидше подолати хворобу, мати хороше й традиційне літо. Тож давайте разом постараємось заради спільної мети і будемо святкувати Великдень вдома. Це стосується не лише освячення кошиків, це стосується і традиційних пікніків та походів у гості. Не цього року, будь ласка. Заради безпеки себе та ближнього», - черговий раз закликав, звертаючись до українців президент.