• Головна
  • Новини
  • Поліція порушила кримінальне провадження проти школи «Нового покоління» у Першотравенську...

Поліція порушила кримінальне провадження проти школи «Нового покоління» у Першотравенську

10.04.2020, 10:19
Поліція порушила кримінальне провадження проти школи «Нового покоління» у Першотравенську - фото 1
Поліція порушила кримінальн провадження проти біблійної школи у Першотравенську Дніпропетровської області. Підозрюють, що вона стала джерелом спалаху коронавірусної хвороби Covid-19 у місті.

Поліція порушила кримінальне провадження проти біблійної школи у Першотравенську Дніпропетровської області. Підозрюють, що вона стала джерелом спалаху коронавірусної хвороби Covid-19 у місті.

Про це йдеться у повідомленні «Української правди» з посиланням на сайт обласної поліції.

НП.jpg

Кримінальне провадження відкрите за ч. 1 ст. 325 ККУ (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

8 квітня поліцейські карного розшуку провели обшук та вилучили з приміщення школи речові докази - відеореєстратор зовнішнього спостереження, журнали відвідування, два системні блоки, вінчестери, флешносії, карти пам’яті, документацію.

Керівництву школи загрожує штраф або навіть до трьох років в’язниці.

Передісторія:

8 квітня стало відомо, що у Першотравенську стався спалах коронавірусу. У місті зафіксували 21 випадок зараження, більше половині, ніж в усій області.

Спочатку причини побачили у щорічному зібранні баптистів, але згодом обласна влада визнала, що це не так. В загостренні епідемії звинуватили християнську церкву "Нове покоління", на базі якої створений "Міжнародний біблійний коледж".

В облраді повідомили, що до коледжу приїжджали люди з різних країн світу і саме в цьому середовищі були виявлені випадки захворювань на коронавірус.