• Головна
  • Новини
  • Переслідування за віру: Окупаційний суд Криму оштрафував «свідка Єгови» на 400 тис. рублів...

Переслідування за віру: Окупаційний суд Криму оштрафував «свідка Єгови» на 400 тис. рублів

06.03.2020, 11:29
Ялтинський міський суд Криму призначив Артему Герасимову штраф у розмыры 400 тис. рублів, визнавши його винним в організації осередку "Свідків Єегови у місті Ялта.

Ялтинський міський суд Криму призначив Артему Герасимову штраф у розмірі 400 тис. рублів, визнавши його винним в організації осередку "Свідків Єгови у місті Ялта. Про це повідомляє Інтерфакс-релігія.

У судовому засіданні обвинувачений свою провину не визнав, пояснив, що будь-яких дій, пов'язаних з організацією діяльності місцевих єговістів, не здійснював, при цьому не заперечував факту своєї участі в діяльності зазначеної організації.

За даними поінформованого джерела "Інтерфаксу", сторона звинувачення під час дебатів вимагала для Герасимова 6,5 років колонії.

Кримінальну справу стосовно Герасимова порушили у березні 2019 року.

Як повідомляла РІСУ, нещодавно підконтрольний Кремлю суд у анексованому Росією Криму засудив Сергія Філатова до шести років колонії загального режиму за звинуваченнями в організації діяльності забороненої в Росії релігійної організації «Свідки Єгови».

Росія заборонила «свідків Єгови» в квітні 2017 року і назвала їх «екстремістською організацією».

Правозахисна організація Human Rights Watch звинуватила російські правоохоронні органи в «драматичній ескалації загальнонаціонального переслідування» «Свідків Єгови» у 2019 році.