• Головна
  • Новини
  • В УПЦ МП заявили, що підтримують Зеленського в його прагненні стати "президентом миру"...

В УПЦ МП заявили, що підтримують Зеленського в його прагненні стати "президентом миру"

12.02.2020, 10:09
За підсумками візиту в Італію глава української держави Володимир Зеленський підкреслив, що хотів би стати "президентом миру", перетворивши війну з жорстокої реальності лише в страшний спогад. Для цього, зазначив він, необхідно докласти максимальні зусилля.

За підсумками візиту в Італію глава української держави Володимир Зеленський підкреслив, що хотів би стати "президентом миру", перетворивши війну з жорстокої реальності лише в страшний спогад. Для цього, зазначив він, необхідно докласти максимальні зусилля. Про це інформує 112 канал.

Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський (Паканич) заявив, що подібну позицію вже давно займає і Українська Православна Церква Московсього Патріархату, яка заявляє про готовність підтримувати миротворчі ініціативи президента.

«Вкрай важливо домогтися повного припинення вогню і бойових дій. Це найважливіша передумова для початку повноцінного і ефективного діалогу. Адже поки на Донбасі говорять гармати, поки ллється кров і смерть пожинає свої гіркі плоди ніяка нормальна розмова – на будь-якому рівні – неможливий.

По-друге, якість та перспективи діалогу про мир залежать від рівня довіри сторін один до одного. У цьому контексті наша церква готова стати одним з медіаторів, що сприяють встановленню необхідного взаєморозуміння. Адже ми добре знаємо, чим живуть люди по різні сторони лінії розмежування. Зокрема, тому, що деякі наші єпархії знаходяться одночасно і на підконтрольних, і на непідконтрольних територіях.

По-третє, необхідні не тільки правильні слова, а справи, які зближують набагато швидше. У нас є багато напрямків, де ми могли б вже зараз створювати основи для становлення миру як на нашій землі, так і в душах наших людей. Мова йде про спільні гуманітарні проекти, благодійну допомогу, прийняття необхідних законів і т. д.», - сказав митрополит Паканич.