• Головна
  • Новини
  • Бойовики не допускають до Богослужінь, - віряни ПЦУ з буковинського села звернулись до президента за допомогою...

Бойовики не допускають до Богослужінь, - віряни ПЦУ з буковинського села звернулись до президента за допомогою

25.12.2019, 09:34
Бойовики не допускають до Богослужінь, - віряни ПЦУ з буковинського села звернулись до президента за допомогою - фото 1
Віряни Православної Церкви України села Задубрівка Чернівецької області звернулись до президента Володимира Зеленського з проханням захистити їх від нападок прибічників УПЦ МП, які звозять до села невідомих чоловіків.

Віряни Православної Церкви України села Задубрівка Чернівецької області звернулись до президента Володимира Зеленського з проханням захистити їх від нападок прибічників УПЦ МП, які звозять до села невідомих чоловіків. Про це повідомляє Релігійна правда.

Так, парафіяни зачитали звернення на камеру, яке опублікувала місцева журналіcтка Галина Єреміца.

Наводимо частину звернення:

“Пане президенте, у ваших руках влада! Захистіть нашу громаду у селі Задубрівка, що на Буковині, а також інші патріотичні громади нашого краю, Вінниччини, Галичини, Волині і всієї України від проросійського свавілля!

Коли на українській землі повноправно ґаздували служби НКВС – це недалеке минуле. Це знову стає реальністю. Зараз ті самі спецслужби, лише під іншою личиною знову гноблять наш люд.

Промивши мізки не зовсім свідомим людям нашого села, настоятель так званої УПЦ з промосковським напрямком Леонід та інші заїжджі агітатори натравляють їх на наших патріотичних громадян, яких більшість.

Оскільки проросійська громада менша, в село завозять бойовиків невідомого походження.

Поки ми чекаємо на законне право служити у рідному храмі й молитися рідною мовою за рідну Україну, її військо і владу, бойовики чергують біля сільської святині, щоб не допустити до Богослужіння громаду.

Вже дійшло до силового протистояння. Під чітким керівництвом промосковського настоятеля Леоніда були побиті багато наших патріотів, про що свідчить низка заяв у поліцію та відкриті провадження. Особисто Леонід побив голову сільської ради, завдавши тілесних ушкоджень.

Заїжджі прихожани погрожують розправою держслужбовцям, поліції, нашому настоятелю, військовому капелану, патріоту України отцю Назарію. Чиниться тиск на державу щодо підпорядкування святинь Москві, а не нашій Православній Церкві України.

Росія не хоче здаватись і немає на них закону і сили”.