• Головна
  • Новини
  • Протоєрей УПЦ МП роками отримував зарплату як працівник Нацполіції, — ЗМІ...

Протоєрей УПЦ МП роками отримував зарплату як працівник Нацполіції, — ЗМІ

08.12.2019, 11:43
Настоятель храму УПЦ МП, який розташований на території Главку поліції Вінничини, протоєрей Сергій Гудзенко роками отримував зарплатню по лінії Нацполіції як працівник правоохоронних органів.

Настоятель храму УПЦ МП, який розташований на території Главку поліції Вінничини, протоєрей Сергій Гудзенко роками отримував зарплатню по лінії Нацполіції як працівник правоохоронних органів.

Про це повідомляє видання «Україна молода» з посиланням на дані, які оприлюднила адвокат Сніжана Чубенко.

«Як стало відомо «УМ», службове розслідування НПУ вже підтвердило факт, який раніше оприлюднила адвокат Сніжана Чубенко, котра захищає інтереси громад, що вирішили перейти до ПЦУ: настоятель храму УПЦ МП, який розташований на території Главку поліції (!), протоєрей Сергій Гудзенко дійсно роками отримував зарплатню по лінії Нацполіції як працівник правоохоронних органів!», — пише видання.

Як стверджує «УМ», священнослужитель Московського Патріархату був оформлений до двох підрозділів Главку поліції Вінниччини: на півставки як фахівець з логістики і ще на півставки як інструктор тренінгового центру поліції.

Після того, як перевіряючі з Києва виявили ці факти фінансування протоєрея Гудзенка з держбюджету, призначили простим техпрацівником Главку.

«Що змінилося для настоятеля храму УПЦ МП, який розташований на режимній території ГУ Нацполіції у Вінницькій області? Він уже не логіст та не інструктор поліції, а нібито прибиральник, якому продовжують нараховувати зарплатню з бюджету поліції», — пише видання.

Журналістам «УМ» iз неофіційних джерел також стало відомо, що керівникам територіальних підрозділів поліції керівництво обласної поліції Вінниччини регулярно розсилає листи зі вказаними банківськими реквізитами. У листах йдеться про те, що керівники підрозділів мають «переконувати» місцевих підприємців і фермерів жертвувати кошти на ті чи інші проекти Вінницької єпархії УПЦ МП. Наприклад, на будівництво нових храмів.