• Головна
  • Новини
  • «Церкви мають великий потенціал, який потрібно використовувати у мирних ініціативах», - Глава ПЦУ Президенту...

«Церкви мають великий потенціал, який потрібно використовувати у мирних ініціативах», - Глава ПЦУ Президенту

05.12.2019, 10:43
Президент Володимир Зеленський напередодні саміту у Нормандському форматі зустрівся з представниками Церков і релігійних організацій України.

Президент Володимир Зеленський напередодні саміту у Нормандському форматі зустрівся з представниками Церков і релігійних організацій України.

Предстоятель Православної Церкви України, Митрополит Київський та всієї України Епіфаній на зустрічі наголосив: «Церкви мають великий потенціал, який потрібно використовувати у тих мирних ініціативах, які ви зараз проявляєте щодо завершення цієї страшної війни. Ми молимося за мир – за справедливий мир в Україні».

Предстоятель ПЦУ зазначив, що багато подорожує Україною та спілкується з людьми. «Вони інколи не розуміють, їм треба більше доносити інформацію, переконувати. Церкви можуть виконувати цю місію – доносити правдиву інформацію. Наприклад, часто запитують – як ви ставитеся до ринку землі, до врегулювання ситуації на Донбасі тощо», – розповів Митрополит Епіфаній.

Предстоятель ПЦУ також звернувся з проханням посприяти у вирішенні питань переслідування парафіян і судових рішень щодо храмів в окупованому Криму та на Донбасі. Про це інформує  офіційний сайт Глави держави.