• Головна
  • Новини
  • Держава стежитиме, як УПЦ МП виконує зобов’язання щодо використання Києво-Печерської лаври, - Міністр культури...

Держава стежитиме, як УПЦ МП виконує зобов’язання щодо використання Києво-Печерської лаври, - Міністр культури

25.11.2019, 13:24
Печерська Лавра є частиною спадщини ЮНЕСКО, і є правила, зокрема, міжнародні, які говорять, як ці об’єкти повинні бути використані.

На сьогоднішній день фактів порушення закону УПЦ МП в Києво-Печерській Лаврі та в Почаєві немає. Про це в інтерв’ю НВ зазначив міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський.

“Печерська Лавра, як ми знаємо, це і заповідник, і церква. Є правила використання Лаври, які повинні бути закріплені в договорі між державою і церквою. І завдання держави стежити, щоб ці зобов’язання виконувалися церквою. Ми цим будемо займатися. Будемо моніторити ситуацію”, – сказав міністр.

На запитання журналіста, чи є Києво-Печерська Лавра і Почаївська Лавра розсадником “русского мира”, Бородянський зазначив, що це не відповідає дійсності.

“У мене немає інформації, що це розсадники “русского мира”. На сьогоднішній день у мене немає фактів порушення закону УПЦ МП в Печерській Лаврі та в Почаєві”, – наголосив Бородянський.

Він також нагадав, що Печерська Лавра є частиною спадщини ЮНЕСКО, і є правила, зокрема, міжнародні, які говорять, як ці об’єкти повинні бути використані. Про це повідомляє Релігійна правда.