• Головна
  • Новини
  • Громади, які покидатимуть УПЦ МП, можуть зазнати тиску з боку правоохоронців, - Павленко про законопроект «Опоблоку»...

Громади, які покидатимуть УПЦ МП, можуть зазнати тиску з боку правоохоронців, - Павленко про законопроект «Опоблоку»

04.10.2019, 11:51
Громади, які покидатимуть УПЦ МП, можуть зазнати тиску з боку правоохоронців, - Павленко про законопроект «Опоблоку» - фото 1
Громади і священнослужителі можуть зазнавати тиску з боку правоохоронців через бажання вийти з підпорядкування Московського Патріархату і доєднатись до Православної Церкви України.

Громади і священнослужителі можуть зазнавати тиску з боку правоохоронців через бажання вийти з підпорядкування Московського Патріархату і доєднатись до Православної Церкви України.

Про це свідчить новий законопроект від депутатів Опозиційного блоку "За життя", написав на своїй сторінці у Facebook депутат фракції "Європейської Солідарності" Ростислав Павленко, повідомляє Прямий.

"У мережі знайшли документ, який потребує пильної уваги. Генеральний прокурор, за листом Голови Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності, доручає відповідним підрозділам "опрацювати" і "надати пропозиції та зауваження" по вельми знакових законопроектах", – наголосив Павленко.

За його словами, законопроекти, внесені депутатами Опозиційної платформи "За життя", стосуються "недопущення кримінального переслідування, притягнення до кримінальної, адміністративної відповідальності та покарання осіб – учасників подій на території Донецької, Луганської областей” (1089 і 1089-1), а також "внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо встановлення кримінальної відповідальності за перешкоджання діяльності релігійних організацій" (1107).

"При цьому, у останньому проекті чітко не визначено, що таке "перешкоджання" і довільне тлумачення цієї норми на місцях дасть ще один важіль тиску на громади і священнослужителів, які бажають вийти з єдності з Московським Патріархатом", – підкреслив депутат.

Він зауважив, що мотиви депутатів від ОПЗЖ ініціювати такі проекти законів зрозумілі.

"Але для чого "опрацьовувати" ці вигадки українській прокуратурі? Чи не побачимо механізми з арсеналу колишніх "регіоналів" невдовзі в руках нинішньої влади? Дивні справи. У контексті останніх подій – насторожують", – наголосив політик.