Ощадбанк закрив рахунки Київської Патріархії

22.08.2019, 16:28
Ощадбанк закрив рахунок Київської Патріархії на підставі відповідного листа від Предстоятеля ПЦУ Епіфанія. Про це повідомляється у листі владики Філарета до митрополита Епіфанія, текст якого опублікований на Facebook-сторінці “Київський Патріархат УПЦ”.

Ощадбанк закрив рахунок Київської Патріархії на підставі відповідного листа від Предстоятеля ПЦУ Епіфанія. Про це повідомляється у листі владики Філарета до митрополита Епіфанія, текст якого опублікований на Facebook-сторінці  “Київський Патріархат УПЦ”, повідомляє Релігійна правда.

У листі владика вимагає у Предстоятеля ПЦУ відкликати своє рішення. Свої вимоги митрополит Філарет аргументує тим, що оголосив про вихід з ПЦУ 20 червня – на місяць раніше появи рішення Синоду ПЦУ про утворення ліквідаційної комісії.

“Вам відомо, що 20 червня 2019 року Українська Православна Церква Київського Патріархату на Помісному Соборі прийняла рішення про вихід із складу новоутвореної на соборі Константинопольського Патріархату 15 грудня 2018 року Православної Церкви України. Це означає, що від 20 червня 2019 року ви не являєтесь предстоятелем Київської патріархії, і тому ні ваші рішення, ні постанови Священного Синоду ПЦУ не мають ніякого відношення до Київської патріархії. Створена вами і вашим Священним Синодом ліквідаційна комісія 27 липня 2019 року не має ніякого відношення до Київської патріархії, тому що 20 червня 2019 року вона (Київська патріархія) вийшла із вашого підпорядкування. Я, як Патріарх, не звертався до державних органів ні про перереєстрацію Статуту Київської патріархії, ні про зняття з реєстрації”, – наголосив Філарет у листі.

“Тому прошу вас відкликати ваш лист до Ощадбанку про закриття рахунку Київської патріархії і в подальшому не втручатися у справи УПЦ Київського Патріархату”, – додав на завершення владика Філарет.

Як зазначає Релігійна правда, у день публікації листа Філарета, 22 серпня, на Михайлівській площі було зібрано проплачений мітинг на підтримку Київського Патріархату. Проте пенсіонери, які зібралися на мітинг, поскаржились, що гроші (по 100 грн на людину) їм так і не виплатили.