• Головна
  • Новини
  • Закони про Українську Церкву, про мову та декомунізацію не будуть скасовані – Парубій...

Закони про Українську Церкву, про мову та декомунізацію не будуть скасовані – Парубій

04.07.2019, 11:03
Закони про Українську Церкву, про мову та декомунізацію  не будуть скасовані – Парубій - фото 1
Закони про декомунізацію, забезпечення функціонування української мови як державної і щодо діяльності церков не будуть скасовані за жодних умов.

Закони про декомунізацію, забезпечення функціонування української мови як державної і щодо діяльності Церков не будуть скасовані за жодних умов.

Парубій.jpg

На цьому наголосив голова Верховної Ради Андрій Парубій у відповідь на заяву народного депутата від “Опозиційного блоку” Олександра Долженкова, повідомляє Укрінформ.

“Маю вас розчарувати: не буде скасований ні закон про мову, ні декомунізація, ні Українська Церква. І вам не вдасться цього зробити будь-яким способом”, – зауважив спікер.

Перед цим Долженков заявив, що влада нібито не зробила нічого задля поліпшення добробуту людей, а натомість запропонувала закони щодо примусової українізації і втручання у церковні справи.

"Опозиційний блок" наполягає на тому, щоб скасувати ці ганебні закони про декомунізацію, про примусову українізацію, а також ті закони, які передбачають втручання держави у релігійні справи", – сказав Долженков.

Нагадаємо, Верховна Рада 10 грудня 2018 року ухвалила закон “Про внесення змін до Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації” щодо назви релігійних організацій (об’єднань), які входять до структури (є частиною) релігійної організації (об’єднання), керівний центр (управління) якої розташований за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України”.

Згідно з цим законом, УПЦ МП мала змінити назву на РПЦ в Україні, проте юристи Московського Патріархату гальмують закон, затягуючи справу у суді.