• Головна
  • Новини
  • Порошенко закликав Зеленського скликати РНБО за позовом УПЦ МП проти ПЦУ...

Порошенко закликав Зеленського скликати РНБО за позовом УПЦ МП проти ПЦУ

21.06.2019, 09:30
Позов УПЦ МП до Окружного адмінсуду Києва щодо "незаконної реєстрації" ПЦУ повинен бути винесений на обговорення в РНБО. Про це в Facebook заявив п'ятий президент України Петро Порошенко.

Позов УПЦ МП до Окружного адмінсуду Києва щодо "незаконної реєстрації" ПЦУ повинен бути винесений на обговорення в РНБО. Про це в Facebook заявив п'ятий президент України Петро Порошенко.

"Теза про те, що Україна не повинна втручатися в церковні справи - красива теорія. А в суворій реальності це означає байдужість до втручання РФ", - заявив Порошенко.

Він підкреслив, що позов УПЦ МП - "не церковна питання", адже зовсім недавно керівництво "української філії РПЦ" разом з лідером "Оппоблоку" Новинським їздило до Москви.

"Що ще краще може ілюструвати реальність російського реваншу? Все більш очевидним стає атака на наші цінності, на фундамент державності", - додав Порошенко.

Як РІСУ інформувала, юридичний відділ УПЦ (МП) оприлюднив наступну інформацію: "Окружним адміністративним судом міста Києва було відкрито провадження у справі за позовом Київської Митрополії Української Православної Церкви до Міністерства культури України та Державного реєстратора КП «Центр правової допомоги та реєстрації» щодо незаконності проведення державної реєстрації Релігійного центру Православної Церкви України (ПЦУ)".

Позовна заява Київської Митрополії УПЦ (МП) обгрунтовується тим, що при проведенні державної реєстрації юридичної особи із найменуванням «Київська Митрополія Української Православної Церкви (Православної Церкви України)» було допущено істотні порушення чинного законодавства, а тому в УПЦ МП настуюють, що суд повинен скасувати реєстрацію. Це вже не перша позовна заява УПЦ (МП) проти Мінкульту.