Мер Дніпра подав до суду на єпископа ПЦУ

04.06.2019, 13:27
Мер Дніпра подав до суду на єпископа ПЦУ - фото 1
Мер Дніпра Філатов вимагає вибачень від керуючого Дніпропетровською і Криворізькою єпархією ПЦУ Симеона (Зінкевича).

Мер Дніпра Філатов вимагає вибачень від керуючого Дніпропетровською і Криворізькою єпархією ПЦУ Симеона (Зінкевича).

Про це йдеться у повідомленні прес-служби міськради Дніпра, передає Depo.Дніпро.

Міський голова Дніпра Борис Філатов звернувся з позовом до Бабушкінського районного суду, вимагаючи спростувати інформацію, яку озвучив голова Дніпропетровської єпархії Православної Церкви України Симеон Зінкевич. Справу розглядатиме суддя Катерина Лукінова.

"Олег (світське ім’я - ред) Зінкевич, який керує однією з дніпровських єпархій Православної Церкви України, проігнорував прохання міського голови Дніпра Бориса Філатова спростувати неправдиві звинувачення на його адресу. Йдеться про власні судження, які пан Зінкевич озвучив під час офіційної прес-конференції два тижні тому. Згодом виявилося, що наведена ним інформація не підкріплена фактами та не відповідає дійсності. Зокрема Олег Зінкевич засуджував нібито висловлювання міського голови з приводу отримання Томосу Православною церквою України", – йдеться у повідомленні. 

Філатов передав Зінкевичу листа, де наголошував на публічному спростуванні цих слів на його адресу. На досудове врегулювання ситуації було десять днів, однак жодної реакції від отримувача не надійшло.

Нагадаємо, що нещодавно єпископ ПЦУ Симеон України звинуватив міського голову Дніпра у "неповазі" до Томосу.