• Головна
  • Новини
  • Володимир Зеленський зустрівся з Предстоятелем ПЦУ Епіфанієм та почесним Патріархом Філаретом...

Володимир Зеленський зустрівся з Предстоятелем ПЦУ Епіфанієм та почесним Патріархом Філаретом

01.05.2019, 09:28
30 квітня новообраний Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Предстоятелем Православної Церкви України Митрополитом Епіфанієм.

30 квітня новообраний Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Предстоятелем Православної Церкви України Митрополитом Епіфанієм. Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

Глава ПЦУ особисто привітав обраного Голову держави з Великоднем, а також з обранням на високу посаду.

Володимир Зеленський подякував за вітання і висловив сподівання на продовження доброзичливих відносин Церкви та держави.

Під час зустрічі піднімалися теми, які постають перед українцями. Зокрема, багаторічний конфлікт на Донбасі.

Обраний Голова держави та Митрополит Епіфаній були єдині у тому, що Церква має молитись, а держава робити все, аби всі регіони нашої країни жили в мирі і спокої.

Також були обговорені теми боротьби з корупцією і бідністю.

На завершення зустрічі глава ПЦУ подарував обраному Президенту репринтне видання «Острозької Біблії» – першого повного друкованого тексту Старого і Нового Завіту слов‘янською мовою, підготовленого в Україні наприкінці 16 століття.

Цього ж дня Володимир Зеленський зустрівся з почесним Патріархом Філаретом. У зустрічі також взяв участь настоятель храму Різдва Христового протоієрей Микола Салабай.

Владика привітав новообраного Главу держави з перемогою на виборах і закликав використати дану йому владу для сприяння добру і подолання зла.

Володимир Зеленський подякував Патріарху за зустріч і спілкування.