• Головна
  • Новини
  • У стінах УКУ Порошенко зустрівся з представниками культурного, громадського та бізнес середовища Львівщини...

У стінах УКУ Порошенко зустрівся з представниками культурного, громадського та бізнес середовища Львівщини

30.04.2019, 09:33
У стінах УКУ Порошенко зустрівся з представниками культурного, громадського та бізнес середовища Львівщини - фото 1
Під час візиту на Львівщину 29 квітня Президент Порошенко провів зустріч з представниками культурного, громадського та бізнес середовища Львівщини. Велелюдна подія відбулася в одному з корпусів сучасного студентського містечка УКУ.

Під час візиту на Львівщину 29 квітня Президент Порошенко провів зустріч з представниками культурного, громадського та бізнес середовища Львівщини. Велелюдна подія відбулася в одному з корпусів сучасного студентського містечка УКУ.

УКУ_1.jpeg

Президент у своїй промові зосередився на кількох акцентах:

1.Важливість збереження проєвропейського курсу України.

«Хтось скаже, що ми програли 21 квітня. Ми не перемогли. Це правда. Моя позиція – ми не програли. І немає жодних підстав впадати у відчай. Нас більше 4,5 млн і буде більше. У Львівській області нас більше 800 тисяч. Подивіться, скільки нас. Наші головні битви попереду. І головне, що ми зараз маємо – це зберегти єдність не впасти у відчай. Головне, що ми зараз маємо – це захистити ті здобутки, яких ми з вами досягли за ці п’ять років», - сказав Петро Порошенко.

2. Президент підпише закон про українську мову та особливо подякував Голові Парламенту за підтримку цього закону

«Закон про українську мову – це не означає, що ми хочемо «притиснути» будь-яку іншу мову. Це точно не так. Цей закон про те, що ми маємо захистити нашу мову. Бо ніде в світі, крім України, її не захистять», - додав Петро Порошенко.

УКУ2.jpeg

3.Президент пообіцяв захистити безвіз, рух в Євросоюз і НАТО.

«Ми захистимо безвіз. Ми захистимо наш рух до Європейського Союзу і НАТО. І  недарма ми ввели норму прямої дії в українську Конституцію», - підкреслив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі із представниками культурного, громадського та бізнес середовища Львівщини. «І той, хто не дотримуватиметься Конституції, має піти геть з української влади. Все просто», - наголосив Глава держави.

4. Петро Порошенко особливо підкреслив важливість збереження світової підтримки України у її боротьбі проти російської агресії. 

 «Своєчасно підкажемо як не ставати на коліна. Бо ми вміємо не ставати. Своєчасно підкажемо як треба берегти наших союзників і партнерів. Своєчасно підкажемо як не продатися за 30 срібняків газу, які точно обдурять. Бо ми ж це знаємо». Президент нагадав, що ще Бісмарк казав, що угоди з Росією не варті паперу, на якому вони підписані.

Президент Порошенко зазначив, що в цих умовах всім українцям потрібно зберігати віру в перемогу, єдність і любов до України.

Про це повідомляє офіційний сайт Глави держави.