• Головна
  • Новини
  • Почесний Патріарх Філарет пояснив, чому сповільнився перехід громад з УПЦ МП до ПЦУ...

Почесний Патріарх Філарет пояснив, чому сповільнився перехід громад з УПЦ МП до ПЦУ

29.04.2019, 10:10
Почесний Патріарх Філарет пояснив, чому сповільнився перехід громад з УПЦ МП до ПЦУ - фото 1
Почесний Патріарх Філарет зазначив, що за 4 місяці після отримання Томосу про автокефалію до ПЦУ перейшло понад 500 громад.

Почесний Патріарх Філарет зазначив, що за 4 місяці після отримання Томосу про автокефалію до ПЦУ перейшло понад 500 громад.

Перед другим туром президентських виборів в Україні сповільнився процес переходу релігійних громад у Православну церкву України.

Про це в інтерв’ю "Радіо Свобода" розповів почесний Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, повідомляє 5 канал.

"Це дійсно так. Бо думали, що буде президентом людина, яка не буде підтримувати оцей процес об’єднання українського православ’я. Зеленський заявив, що він не буде втручатися у церковні справи. І це добре. Але якщо він не буде втручатися, то народ сам обере Українську Церкву", – сказав Філарет.

Патріарх зазначив, що за 4 місяці після отримання Томосу про автокефалію до ПЦУ перейшло понад 500 парафій Московського Патріархату.

"І цей процес буде продовжуватися", – додав він.

Крім того, владика Філарет вкотре спростував інформацію, яку поширює Московський Патріархат про "захоплення храмів", а також нагадав, що перехід релігійних громад з однієї церкви в іншу в Україні регулює закон.