• Головна
  • Новини
  • УПЦ МП буде судитися з Міністерством культури України через вимогу перейменування...

УПЦ МП буде судитися з Міністерством культури України через вимогу перейменування

23.03.2019, 19:07
Як повідомляє прес-служба окружного адміністративного суду Києва, раніше надійшов позов від Київської митрополії Української Православної Церкви Московського Патріархату до Міністерства культури України.

Як повідомляє прес-служба окружного адміністративного суду Києва, раніше надійшов позов від Київської митрополії Української Православної Церкви Московського Патріархату до Міністерства культури України, – передає «Новое время».

Позивач просить визнати протиправними дії міністерства щодо розміщення на його офіційному сайті і в газеті Урядовий кур’єр Переліку релігійних організацій, що підпадають під норми ч.7 і 8 ст.12 закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» та яким необхідно внести зміни до свого статуту (положення) та подати їх на реєстрацію в установленому порядку.

Зараз вирішується питання про відкриття адміністративного провадження у справі.

Верховна Рада 20 грудня 2018 року прийняла закон, який зобов’язує Українську Православну Церкву Московського Патріархату протягом 4 місяців у своїй назві вказати приналежність до Російської Православної Церкви. Відповідний законопроект №5309 за основу і в цілому підтримали 240 народних депутатів.

22 грудня 2018 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон.

УПЦ МП відмовляється самостійно вносити зміни в свою назву.

Народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Віктор Єленський заявив, що Мінкульт України самостійно перейменує УПЦ МП у разі відмови останньої змінити свою назву.