• Головна
  • Новини
  • Єрахи УПЦ МП скаржаться, що на Вінничині "ображають Патріарха Кирила"...

Єрахи УПЦ МП скаржаться, що на Вінничині "ображають Патріарха Кирила"

28.02.2019, 10:34
Єрахи УПЦ МП скаржаться, що на Вінничині "ображають Патріарха Кирила" - фото 1
Голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій 22 лютого провів закриту зустріч із трьома єрархами Української Православної Церкви (Московського Патріархату).

Голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій 22 лютого провів закриту зустріч із трьома єрархами Української Православної Церкви (Московського Патріархату).

Про це очільник ОДА розповів на прес-конференції 27 лютого, повідомляє Vlasno.info.

За словами Коровія, до нього звернулись три архиєреї з Вінниччини: митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, архиєпископ Вінницький і Барський Варсонофій та єпископ Ладижинський Сергій. Вони виклали декілька питань, пов'язаних з "церковною реформою".

Священнослужителів, зокрема, обурив випуск журналу "Собор", розповсюдженням якого, за словами священнослужителів, начебто займається Тростянецька РДА.

«Журнал містить антиісторичні статті образливого характеру, в тому числі направлені в бік патріарха Кирила», - заявили вони.

Пізніше на своєму сайті опублікували звернення архиєрея Тульчинського Іонафана. В ньому йдеться, що Валерій Коровій не бачить у цій ситуації нічого протиправного та незаконного. По-друге, священики почали скаржитись, що храми у них відбирають рейдерським способом, а представники влади разом із митрополитом ПЦУ Симеоном втручаються у життя та волевиявлення релігійних громад.

На прес-конференції Валерій Коровій висловив свою думку щодо зустрічі та такої поведінки священнослужителів.

«Вони (священнослужителі УПЦ МП) вийшли із зони комфорту, де їх раніше ніхто не чіпав. Але так, як раніше, вже не буде. Рано чи пізно всі будуть разом»,– заявив Валерій Коровій.

Очільник Вінницької ОДА також розповів, що замість домовленої зустрічі з трьома священнослужителями, за дверима кабінету на зустріч з ним чекали ще з десяток священиків. Та всіх деталей зустрічі голова ОДА розповідати не забажав.

До речі, також стала відома кількість парафій Вінницької області, які вже перейшли або готові до переходу в ПЦУ. Їх число сягає вже більше 60-ти.