• Головна
  • Новини
  • Томос-тур продовжується: Петро Порошенко і Митрополит Епіфаній везуть Томос на Прикарпаття...

Томос-тур продовжується: Петро Порошенко і Митрополит Епіфаній везуть Томос на Прикарпаття

14.02.2019, 15:06
Томос-тур продовжується: Петро Порошенко і Митрополит Епіфаній везуть Томос на Прикарпаття - фото 1
18 лютого до Манявського Хресто-Воздвиженського чоловічого монастиря ПЦУ (що у Богородчанському районі) прибуде Митрополит Київський і всієї України Епіфаній та Президент України Петро Порошенко. Вони представлять вірянам Томос про автокефалію.

18 лютого до Манявського Хресто-Воздвиженського чоловічого монастиря ПЦУ (що у Богородчанському районі) прибудуть Митрополит Київський і всієї України Епіфаній та Президент України Петро Порошенко. Вони представлять вірянам Томос про автокефалію.

Томос.jpeg

Про це в мережі Facebook повідомив Митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф Василиків.

“Разом з братією монастиря запрошую всіх віруючих Прикарпаття на спільний молебень, який відбудеться в Соборному Храмі Великоскитської Манявської обителі”, – пише владика.

Початок – об 11 годині, інформує “Галка”.

Нагадаємо, Митрополит Епіфаній наголосив, що Православна Церква України не братиме участі в Томос-турі, коли голова держави Петро Порошенко зареєструється кандидатом у президенти.

"Якщо Порошенко прийме рішення і буде зареєстрований як кандидат, звісно, ми (ПЦУ, - ред.) більше не будемо брати участь у таких поїздках", - сказав предстоятель ПЦУ владика Епіфаній в інтерв'ю для Youtube-проекту KishkiNA.

"Це не підтримка кандидата в президенти. Це певна вдячність людині, яка стільки зробила, щоб томос відбувся. Так, (ці поїздки, - ред.) певним чином можна розглядати і як піар з боку держави, але я їх розглядаю саме як подяку президентові, котрий вклав стільки сил у те, щоб ми досягли мети", - пояснив він.

Як відомо, "Томос-тур" розпочався відразу після того, як документ було доставлено в Україну з Фанара. Поїздки, зокрема, охопили Рівне, Вінницю, Луцьк, Житомир, Бориспіль, Черкаси. Під час них президента супроводжували або сам Епіфаній, або Філарет, інші високопоставлені представники духовенства.