• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ Климент хоче, щоби Захід ввів санкції проти організаторів знищення ПЦУ в Криму...

Архиєпископ Климент хоче, щоби Захід ввів санкції проти організаторів знищення ПЦУ в Криму

12.02.2019, 15:50
Архиєпископ Климент хоче, щоби Захід ввів санкції проти організаторів знищення ПЦУ в Криму - фото 1
Якщо окупанти відберуть Кафедральний собор у Сімферополі, архиєпископ Сімферопольський і Кримський Климент проситиме міжнародну спільноту про персональні санкції проти організаторів знищення ПЦУ в Криму.

Якщо окупанти відберуть Кафедральний собор у Сімферополі, архиєпископ Сімферопольський і Кримський Климент проситиме міжнародну спільноту про персональні санкції проти організаторів знищення ПЦУ в Криму.

Про це він заявив на прес-конференції «Знищення української церкви в окупованому Криму», повідомляє Укрінформ.

"Я хочу звернутися до міжнародної спільноти, до послів європейських країн, Сполучених Штатів Америки, Канади в Україні, щоб вони особисто взяли ситуацію під свій контроль. І щоб у разі посилення (тиску. - ред.) і ліквідації Української Церкви на теренах Криму були введені персональні санкції, і не тільки щодо тих, хто підписав цю постанову (про розірвання угоди про надання Кримській єпархії УПЦ (КП) приміщення Кафедрального собору в Сімферополі. - ред.), а й безпосередньо проти керівництва Російської Федерації", - зазначив архиєпископ.

Крім того, він очікує від Міністерства юстиції України порушення справи щодо арешту активів РФ на території України.

Нагадаємо, 5 лютого так зване "міністерство майнових і земельних відносин РК" надіслало на адресу Управління Кримської єпархії лист про розірвання угоди від 2002 року про надання УПЦ КП приміщення у Симферополі для Кафедрального собору і управління єпархії. Окупанти вимагають звільнити приміщення на початку березня. Архиєпископ Климент вважає, що в разі ліквідації Кафедрального собору вісім кримських парафій, розташованих у сільській місцевості, теж припинять свою діяльність, і таким чином Українську Церкву на півострові буде знищено.