• Головна
  • Новини
  • Порошенко подякував єпископату УПЦ в США та Канаді за пдтримку ПЦУ...

Порошенко подякував єпископату УПЦ в США та Канаді за пдтримку ПЦУ

07.02.2019, 11:08
Порошенко подякував єпископату УПЦ в США та Канаді за пдтримку ПЦУ - фото 1

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з єпископами Української Православної Церкви в США (Константинопольського Патріархату) - першоєрархом УПЦ в США Митрополитом Ієрапольським Антонієм та керуючим Західною єпархією УПЦ в США Архиєпископом Памфільським Даниїлом.

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з єпископами Української Православної Церкви в США (Константинопольського Патріархату) - першоєрархом УПЦ в США Митрополитом Ієрапольським Антонієм та керуючим Західною єпархією УПЦ в США Архиєпископом Памфільським Даниїлом. Про це йдеться на сайті Глави держави.

Президент_і_єпископи_США.jpeg

Петро Поршенко висловив подяку американцям українського походження за духовну та моральну підтримку процесу надання автокефалії Православній Церкві України та особисто подякував Митрополиту Антонію та Архиєпископу Даниїлу за їх підтримку і допомогу в процесі творення незалежної Православної Української Церкви. Глава держави також подякував Вселенському Патріарху за його зусилля в наданні Томосу для України.

«Життя продемонструвало, що це рішення потребувало великої віри в Господа нашого, великої любові до України і українського народу, яку продемонстрував Його Всесвятість. І ми можемо сказати про те, що це потребувало і високої мужності і сміливості, яку багато хто в Росії просто не очікував», - сказав Президент.

В свою чергу Митрополит Ієрапольський Антоній наголосив на визначальній ролі Президента України Петра Порошенка в здобутті незалежності Української Православної Церкви.

«Весь цей процес був проведений Святим Духом. Ми вірили, але не сподівалися, що це так скоро відбудеться. Але Слава Богу, що Ви стояли і брали першість в цьому процесі від квітня минулого року з візиту до Царгороду», - сказав Митрополит Антоній та подякував Петру Порошенкові за його велику роботу.

«Це є неймовірна і найважливіша подія в історії української нації. Здавалося, що це було неможливим. Ви говорили як величний лідер нації і увійшли в історію, як людина, яка принесла Україні Томос. Ми чекали на таке лідерство дуже багато років, набагато більше ніж Ви», - додав Митрополит Антоній, говорячи про роль Президента в отриманні незалежності Української Православної Церкви.

Митрополит Ієрапольський Антоній наголосив на важливості збереження стабільності в Україні. «Ми лише на початку дуже складного процесу. І якщо люди зможуть йти за Вами, за Вашими поглядами і Вашим терпінням, вони пройдуть цей складний процес», - сказав священнослужитель.