• Головна
  • Новини
  • Президент подякував учасникам Вертепу Української академії лідерства за різдвяний тур містами на сході держави...

Президент подякував учасникам Вертепу Української академії лідерства за різдвяний тур містами на сході держави

20.01.2019, 10:55
Президент Петро Порошенко зустрівся зі студентами полтавського осередку Української академії лідерства, які завітали до Адміністрації Президента України та виступили з Вертепом.

Президент Петро Порошенко зустрівся зі студентами полтавського осередку Української академії лідерства, які завітали до Адміністрації Президента України та виступили з Вертепом.  Про це повідомляє офіційний сайт Глави держави.

Керівник Української академії лідерства Роман Тичківський розповів, що студенти полтавського осередку УАЛ розпочали свій різдвяний марафон із колядок та щедрівок 12 січня у Харкові, де вже третій рік поспіль академія співорганізовує всеукраїнський фестиваль Вертепів. «Наступного дня, 13 січня ми поїхали на схід, зокрема в Сартану, Маріуполь, Волноваху, Авдіївку, Сєверодонецьк, Мангуш, Слов’янськ, де також виступали на вулицях міст, площах, у дитячих садочках, школах, військових частинах», - розповів Роман Тичківський.

«Сьогодні ми завершуємо наш різдвяний марафон. Вітаємо Вас із Водохрещам, вітаємо Вас із Різдвом Христовим», - звернувся він до Глави держави.

Президент поцікавився, як люди приймали Вертеп і колядники зауважили, що у різних містах по-різному сприймали їх виступ.

«Дякую, що дійшли до нас. Різдво, Василя, Водохреща – це час, який наш народ пов’язує з надією на зміни на краще», - сказав Президент.

Глава держави висловив переконання, що Українська академія лідерства є запорукою змін на краще: «Бо ви, ваші бажання, ваші мрії, ваші кроки у тому, щоб щось змінювати, є локомотивом змін в державі».

Він додав, що дуже символічно, що в УАЛ з її сучасною, європейською формою розвитку, дбайливо бережуть українські традиції.

«Для мене особливо зворушливо, що ви почали свій тур не з Києва і не з Полтави, а почали його вздовж лінії зіткнення для того, щоб тим, хто пройшов страшне горнило війни, в тому числі і дітям нагадати як важливо тримати разом Україну, як важливо берегти українців», - сказав Петро Порошенко.

Він зауважив: «Хоча й приймали по-різному, це лише підтверджує те, наскільки зараз, в тому числі і такі ініціативи потрібні. Спасибі вам велике, що ви поїхали саме туди».

Президент також зазначив, що йому подобається девіз Української академії лідерства «Творимо себе – творимо Україну». «Це мають зараз почути всі українці», - зазначив він.

Петро Порошенко подякував за виступ та подарував учасникам Вертепу солодощі.