• Головна
  • Новини
  • Порошенко про вірян УПЦ МП: Якщо зможуть собі пояснити, чому ходять у Московську Церкву – нема проблем...

Порошенко про вірян УПЦ МП: Якщо зможуть собі пояснити, чому ходять у Московську Церкву – нема проблем

13.01.2019, 11:29
Порошенко про вірян УПЦ МП: Якщо зможуть собі пояснити, чому ходять у Московську Церкву – нема проблем - фото 1
Президент Петро Порошенко знову наголошує, що захищатиме вибір тих, хто вирішить ходити до православної Церкви, підпорядкованої РФ.

Президент Петро Порошенко знову наголошує, що захищатиме вибір тих, хто вирішить ходити до православної Церкви, підпорядкованої РФ.

Про це він заявив у неділю у Преображенському соборі Вінниці, де продемонстровано Томос про автокефалію Православної Церкви України, повідомляє Українська правда.

Порошенко наголосив, що "за вуха в нову Церкву ніхто нікого тягнути не буде – ні влада, ні священики".

"Якщо хоче хтось зберегти євхаристійну єдність з Російською Церквою – це його вибір. Якщо він собі зможе пояснити, чому він ходить у Московську Церкву, коли Москва вбиває українців – нема проблем. Я як президент і гарант Конституції буду захищати їх вибір", - сказав президент.

Водночас він додав, що так само захищатиме вибір тих, хто прийняв рішення приєднатися до нової Православної Церкви України.

Як інформує Укрінформ, Петро Порошенко прибув до Вінниці на святкову літургію з нагоди отримання Томосу про автокефалію Православної Церкви України.

Літургію проводить предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінниці, куди привезли Томос про автокефалію.

Окрім Порошенка, на Літургії також присутній Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, народний депутат Олексій Порошенко та інші.