• Головна
  • Новини
  • Окупанти ліквідували релігійну організацію баптистів в Севастополі...

Окупанти ліквідували релігійну організацію баптистів в Севастополі

09.01.2019, 11:45
Севастопольський міський суд задовольнив позов управління Мін'юсту про ліквідацію місцевої релігійної організації "Церква євангельських християн-баптистів" Благодать" та виключення відомостей про неї з єдиного державного реєстру юридичних осіб (ЕДРЮО)

Севастопольський міський суд задовольнив позов управління Мін'юсту про ліквідацію місцевої релігійної організації "Церква євангельських християн-баптистів" Благодать" та виключення відомостей про неї з єдиного державного реєстру юридичних осіб (ЕДРЮО), повідомляє Інтерфакс.

"Підставою для судового рішення стали неодноразові грубі порушення вимог законодавства РФ у сфері діяльності некомерційних організацій. Так, відповідач зобов'язаний був повідомити до Мін'юсту про зміну адреси юридичної особи", - повідомила в середу прес-служба суду.

З матеріалів справи випливає, що у вересні 2015 року в ЕДРЮО внесено відомості про церкви християн-баптистів з місцем реєстрації в багатоквартирному будинку по вулиці Михайлівській. Прокуратура Севастополя в квітні 2016 року перевірила виконання законодавства про протидію екстремізму в релігійних об'єднаннях, і тоді з'ясувалося, що за вказаною адресою організація відсутня.

"Вимоги надати скориговані відомості про організацію Мін'юст направив і юридичній особі, і його керівнику, але протягом двох років документи подані не були, тому релігійне об'єднання ліквідовано в судовому порядку", - пояснили в суді.