Цього року Різдво буде дуже особливим, - Порошенко

30.12.2018, 11:44
Цього року Різдво буде дуже особливим, - Порошенко - фото 1
Різдво Христове цього року буде дуже особливим для України. А Святвечір 6 січня, коли планується вручення Томоса про автокефалію Православній Церкві України, назавжди увійде в історію Української держави.

Різдво Христове цього року буде дуже особливим для України. А Святвечір 6 січня, коли планується вручення Томоса про автокефалію Православній Церкві України, назавжди увійде в історію Української держави. Про це сказав Президент Петро Порошенко під час виступу після молебню у Свято-Успенському Храмі с. Мирне на Одещині, повідомляє Главком.

«Цього року свято Різдва буде дуже особливим. Святвечір 6 січня назавжди увійде в історію нашої держави, як увійшла і дата 15 грудня, коли була створена Автокефальна Православна Церква України», - зазначив Президент.

Голова держави нагадав, що 15 грудня, коли було проведено Об’єднавчий собор і обрано Предстоятеля нової Церкви, процес створення Єдиної Православної Церкви в Україні не був завершений, а навпаки — тільки розпочався.

«І зараз Церква потребує ще більше молитов, добра і любові. Нехай Господь почує нас і допоможе нам у розбудові нашої Церкви», - наголосив Порошенко.

Президент також подякував патріарху Філарету, який, за його словами, питання створення Церкви поставив набагато вище, ніж особисту долю. Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/country/society/poroshenko-cogo-roku-rizdvo-bude-duzhe-osoblivim-557053.html

Крім того, Порошенко висловив вдячність митрополиту Макарію, владиці Симеону та єрархам «за мудрі рішення».