• Головна
  • Новини
  • «Аж зірки на кремлівських шпилях почорніли», - Порошенко про істеричну реакцію Кремля і РПЦ на Томос...

«Аж зірки на кремлівських шпилях почорніли», - Порошенко про істеричну реакцію Кремля і РПЦ на Томос

16.12.2018, 18:04
«Аж зірки на кремлівських шпилях почорніли», - Порошенко про істеричну реакцію Кремля і РПЦ на Томос - фото 1

Свою прес-конференцію 16 грудня Петро Порошенко розпочав з теми автокефалії Православної Церкви України та успішного проведення 15 грудня Об’єднавчого Собору. Не оминув увагою Президент того, як Москва і «п’ята колона» мали плани зірвати об’єднавчий процес і не допустити визнання світом українського православ’я.

Свою прес-конференцію 16 грудня Петро Порошенко розпочав з теми автокефалії Православної Церкви України та успішного завершення 15 грудня Об’єднавчого Собору. Не оминув увагою Президент і того, як Москва і «п’ята колона»  мали плани зірвати об’єднавчий процес і не допустити визнання світом українського православ’я.

Президент.jpeg

«З перших днів президентства боротьбу за автокефалію я розглядав не як церковне питання, а як питання національної безпеки, як питання державотворення. Російська агресія не залишила жодного простору, щоб дивитися на це якось інакше»,  - додав він.

«На фронті там одразу видно – хто ворог, хто друг. А коли вовки приходять в овечих шкурах,  дуже легко стати здобиччю. Хіба Кремль колись приховував, що розглядає російську церкву як дуже гіпнотичний дурман для утримання сусідніх народів у сфері свого впливу? І зараз цього не таїть, що видно по істеричній реакції Кремля і РПЦ на отримання нашою українською церквою автокефалії. Аж зірки на кремлівських шпилях почорніли», - сказав Петро Порошенко.

Він також прокоментував той факт, що на об'єднавчий Собор у суботу прийшло лише двоє єрархів УПЦ МП.

"Із понад 10 єрархів, які підписали звернення до Вселенського Патріарха або твердо пообіцяли прийти на Собор, прийшли тільки двоє. Це результат тиску, і точно не нашої держави", - наголосив він.

Петро Порошенко додав, що протидія з боку РПЦ була для України очікуваною.

"Але ми недооцінили її вплив на дочірні структури в Україні", - сказав Президент.