• Головна
  • Новини
  • Митрополит Донецький УПЦ МП просить дозволу на перетин лінії розмежування...

Митрополит Донецький УПЦ МП просить дозволу на перетин лінії розмежування

11.12.2018, 10:46
Митрополит Донецький УПЦ МП просить дозволу на перетин лінії розмежування - фото 1

Митрополит Донецький і Маріупольский УПЦ Московського Патріархату Іларіон (Шукало), якого напередодні не пропустили через КПВВ, написав листа голові Донецької військово-цивільної державної обласної адміністрації Олександру Куцю з проханням посприяти його перетину лінії розмежування.

Митрополит Донецький і Маріупольський УПЦ Московського Патріархату Іларіон (Шукало), якого напередодні не пропустили через КПВВ, написав листа голові Донецької військово-цивільної державної обласної адміністрації Олександру Куцю з проханням посприяти його перетину лінії розмежування. Про це повідомляє Громадське з посиланням на прес-службу Донецької єпархії УПЦ МП.

«Анулювання мого електронного пропуску ставить під загрозу зриву можливість будь-яких моїх дій, як постійного члена Священного Синоду УПЦ МП, що вимагає моєї особистої присутності», — йдеться у листі митрополита.

Владика Іларіон попросив Куця «втрутитися в ситуацію, що склалася, звернутися до керівництва відповідних профільних установ України, від яких залежить відновлення можливості продовжувати здійснення виконання покладених на нього обов’язків».

9 грудня митрополита УПЦ МП Іларіона не пропустили через КПВВ «Новотроїцьке».

У єпархії заявили, що митрополит Іларіон прямував з окупованого Донецька до Свято-Успенського Миколо-Василівського монастиря у селі Нікольське Волновахського району на Донеччині. Там 10 грудня планувалась молитва з архиєреями УПЦ МП на честь свята ікони Божої Матері «Знамення».