• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет і Андрій Садовий обговорили суспільно-політичну ситуацію та міжконфесійний діалог...

Патріарх Філарет і Андрій Садовий обговорили суспільно-політичну ситуацію та міжконфесійний діалог

03.12.2018, 10:44
Патріарх Філарет і Андрій Садовий обговорили суспільно-політичну ситуацію та міжконфесійний діалог - фото 1

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет 30 листопада провів у своїй резиденції зустріч із міським головою Львова Андрієм Садовим. Під час зустрічі обговорили суспільно-політичну ситуацію і міжконфесійний діалог в Україні та світі. Про це інформує прес-центр Київської Патріархії.

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет 30 листопада провів у своїй резиденції зустріч із міським головою Львова Андрієм Садовим. Під час зустрічі обговорили суспільно-політичну ситуацію і міжконфесійний діалог в Україні та світі. Про це інформує прес-центр Київської Патріархії.

Садовий_і_Філарет.jpg

Патріарх Філарет розповів про ситуацію з наданням Українській Церкві Томосу про автокефалію.

«В Україні, як незалежній державі, повинна бути духовна основа, якою є Церква. Якщо ми отримаємо Томос про автокефалію, це означатиме, що нарешті за тисячу років ми будемо мати визнану Світовим Православ'ям церковну незалежність. Ця подія має епохальне значення як для Церкви, так і для держави. Коли в Україні буде Єдина Православна Церква, то в країні не буде сили, яка б підтримувала Росію, вона втратить підтримку в Україні», – пояснив Патріарх Філарет.

Андрій Садовий побажав Патріарху Філарету успіхів у проведенні Об'єднавчого собору і Божої допомоги у створенні в Україні єдиної помісної православної церкви.

«Без фундаменту духовності, віри не може бути держави. Це фундамент, який дасть можливість йти вперед. Це є найбільша мета», – зазначив мер Львова.

Андрій Садовив розповів Патріарху про міжконфесійну ситуацію у Львові.