• Головна
  • Новини
  • Предстоятель Молдавської Православної Церкви звернувся до Президента Порошенка з приводу Почаївської лаври...

Предстоятель Молдавської Православної Церкви звернувся до Президента Порошенка з приводу Почаївської лаври

28.11.2018, 13:29
Предстоятель Молдавської Православної Церкви звернувся до Президента Порошенка з приводу Почаївської лаври - фото 1

Предстоятель Молдавської Православної Церкви Митрополит Володимир закликав Президента України Петра Порошенка "виконати свою конституційну роль гаранта збереження свободи і релігійного миру в країні", та запевнив у своїх посилених молитвах за мир і єдність віри. Про це йдеться у відкритому листі, який оприлюднено на офіційному сайті Молдавської Православної Церкви.

Предстоятель Молдавської Православної Церкви Митрополит Володимир закликав Президента України Петра Порошенка "виконати свою конституційну роль гаранта збереження свободи і релігійного миру в країні" та запевнив у своїх посилених молитвах за мир і єдність віри.

Про це йдеться у відкритому листі, який оприлюднено на офіційному сайті Молдавської Православної Церкви.

МПЦ.jpg

“Православна Церква Молдови з великою тривогою дізналася про намір Міністерства юстиції України анулювати рішення про передачу в користування Української Православної Церкви, предстоятелем якої є Блаженніший Митрополит Онуфрій, чернечого комплексу Успенської Почаївської лаври (Тернопільська область)”, - йдеться у листі.

"Синод Православної Церкви Молдови, духовенство і весь благочестивий молдавський народ висловлює слова підтримки єдиній канонічній Православній Церкві України, яка зберігає і передає незмінним непорушну істину майбутнім поколінням”, – наголошується у листі.

Водночас Митрополит Володимир відзначив "визначну роль української святині в духовному житті православних Молдови". “З особливим хвилюванням ми стежимо за глибокою кризою, у яку була втягнута Українська Православна Церква, мета якої посіяти релігійну ворожнечу серед населення України”, - розповів Предстоятель Молдавської Православної Церкви. Про це повідомляє УНІАН-релігії.

Додамо, що адміністрація президента Молдови Ігоря Додона за три дні після захоплення Росією українських кораблів біля Керченської протоки вперше прокоментувала інцидент й уникнула в заяві засуджень агресивних російських дій. 

За повідмоленням ТСН, заяву опублікував прес-секретар Додона Максим Лебединський у Facebook. Як стверджує президент Молдови, будь-які дії, що можуть призвести до погіршення ситуації в регіоні, дуже небезпечні. Додон сподівається, що Україна і Росія зможуть порозумітися за допомогою діалогу.