• Головна
  • Новини
  • У РПЦ прокоментували рішення антирейдерської комісії щодо Почаївської лаври...

У РПЦ прокоментували рішення антирейдерської комісії щодо Почаївської лаври

24.11.2018, 08:53
У РПЦ прокоментували рішення антирейдерської комісії щодо Почаївської лаври - фото 1
Рішення комісії Мін'юсту України позбавити УПЦ МП права користування комплексом споруд Свято-Успенської Почаївської лаври вказує на початок масштабного тиску на УПЦ.

Рішення комісії Мін'юсту України позбавити УПЦ МП права користування комплексом споруд Свято-Успенської Почаївської лаври вказує на початок масштабного тиску на УПЦ. Про це «Інтерфаксу» заявив заступник голови Синодального відділу зовнішніх зв'язків РПЦ протоєрей Микола Балашов.

«Інформація, яка надходить, свідчить про підготовку масштабного тиску на канонічну Українську Православну Церкву, її монастирі і храми», - сказав він.

При цьому Балашов нагадав, що президент України говорив про добровільний характер приєднання громад до створюваної в країні єдиної Церкви.

"Одна ось тільки халепа: ченців в ній буде раз-два та й усе", - зауважив співрозмовник агентства, наголосивши, що нині в одній Почаївській лаврі монахів більше, "ніж у розкольників різних мастей на всю Україну".

Нагадаємо, комісія Мін’юсту з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації скасувала незаконну перереєстрацію комплексу споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври.

20 листопада сесія Почаївської міської ради відмовила у безкоштовній передачі Московському Патріархату близько 2.5 га землі у місті.

19 листопада група депутатів Почаївської міської та Тернопільської обласної рад від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» продемонструвала під час брифінгу в Тернополі відеоматеріал, який, на її думку, свідчить про те, що монахи Почаївської лаври УПЦ (МП) пропонували гроші одному з депутатів Почаївської міськради за позитивне рішення щодо земельних ділянок.

Раніше депутат Почаївської міськради Тарас Паляниця оприлюднив документ, згідно з яким споруди Почаївської лаври незаконно передали в користування УПЦ Московського Патріархату до 2052 року. Поліція за цим фактом порушила кримінальне провадження.