• Головна
  • Новини
  • Головний рабин України заявив, що має докази стеження НАБУ за синагогою в Києві...

Головний рабин України заявив, що має докази стеження НАБУ за синагогою в Києві

16.11.2018, 11:28
Головний рабин України заявив, що має докази стеження НАБУ за синагогою в Києві - фото 1
Про це у Facebook написав головний рабин України Моше Реувен Асман, повідомляє Українська правда.

У київській синагозі заявили, що з ймовірністю 99.97% вирахували працівників НАБУ, які проводили стеження за ними.

Про це у Facebook написав головний рабин України Моше Реувен Асман, повідомляє Українська правда.

"Сьогодні в пресі було опубліковано повідомлення прес-служби НАБУ про те, що стеження щодо єврейської громади дійсно здійснювалося, однак, іншим правоохоронним органом … Разом з цим, відео, опубліковане нещодавно в ЗМІ не є повним. Однак, ми уважно перевірили інформацію, фото і відео-записи, опубліковані в інтернеті", - зазначив він.

46325560_790249244659423_2597166393178718208_n.jpg

Рабин стверджує, що в рамках проведення перевірки, в тому числі при технічній допомозі ізраїльських колег, використовуючи метод розпізнання осіб і образів новітньою системою "Anyvision" перевіряючими було встановлено, що представлені фото з ймовірністю 99.97% відповідають таким особам як Корбан Ярослав Ігорович та Данчішіна Ірина Миколаївна.

За даними рабина, і Корбан, і Данчишина є співробітниками НАБУ.

"Експертизою було встановлено IP адреси, з яких були здійснені атаки на системи безпеки, а також здійснювалися тимчасові відключення відеоспостереження", - написав Моше Реувен Асман.

Він додав, що єврейська громада в рамках інтересу безпеки країни готова прийняти пропозиції про зустріч з усіма компетентними особами.

"Зазначена ситуація вже взята на контроль на найвищому національному та міжнародному рівні", - запевнив рабин.

Як відомо, у жовтні єврейська громада Києва звернулася до правоохоронців, тому що за київською синагогою нібито слідкує Національне антикорупційне бюро. У відомстві інформацію спростували.

15 листопада Національне антикорупційне бюро заявило, що за синагогою у Києві стежили співробітники іншого правоохоронного органу.