• Головна
  • Новини
  • Порошенко все ж таки зустрівся з частиною єпископату УПЦ (МП)...

Порошенко все ж таки зустрівся з частиною єпископату УПЦ (МП)

13.11.2018, 22:50

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з частиною єрархів Української Православної Церкви (Московського Патріархату). Як повідомляє кореспондент BBC News Україна, зустріч відбувалася у закритому режимі в Українському домі.

На заході були присутні щонайменше три єрархи УПЦ (МП), серед них митрополит Переяслав-Хмельницький Олександр (Драбинко).

Директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко після завершення зустрічі розповів журналістам, що на ній були присутні "представники УПЦ (МП), з числа тих, хто підтримує об'єднання".

Він додав, що на ній обговорювались різні питання, в тому числі, Президент розповів про свої переговори з Вселенським Патріархом, а представники УПЦ (МП) висловили свою підтримку процесу отримання автокефалії Церквою в Україні.

"Досить велика частина єпископату Української Православної Церкви (Московського Патріархату) виступає за створення єдиної помісної Православної Церкви", — сказав Павленко.

Він додав, що кількість прихильників автокефалії Православної Церкви в Україні набагато більша, ніж були присутні на зустрічі з Президентом.

Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) архиєпископ Климент (Вечеря) в коментарі BBC заявив, що не знає про цю зустріч.

"З Президентом може зустрічатися будь-хто, у нас єпископи вільні люди, громадяни України з усім спектром всіх прав, і вони можуть зустрічатися з будь-ким", — сказав він.

Архиєпископ Климент додав, що "якщо це якісь світські заходи і спілкування на якісь державно-церковні питання, то немає ніяких проблем. У нас багато архиєреїв зустрічаються з Президентом і поза межами Києва в різних форматах, у ньому немає нічого особливого".