• Головна
  • Новини
  • В УПЦ КП побажали Порошенку мудрості та натхнення у розмові з єпископами УПЦ (МП)...

В УПЦ КП побажали Порошенку мудрості та натхнення у розмові з єпископами УПЦ (МП)

13.11.2018, 09:30
В УПЦ КП побажали Порошенку мудрості та натхнення у розмові з єпископами УПЦ (МП) - фото 1
Зустріч Президента Петра Порошенка з єрархами Української Православної Церкви (Московського Патріархату), яка пройде сьогодні, 13 листопада, є надзвичайно важливою у час створення автокефальної Церкви.

Зоря.jpgЗустріч Президента Петра Порошенка з єрархами Української Православної Церкви (Московського Патріархату), яка пройде сьогодні, 13 листопада, є надзвичайно важливою у час створення автокефальної Церкви.

Про це написав прес-секретар Київської Патріархії архиєпископ Євстратій (Зоря)  у своєму Facebook.

"Доки з московських джерел та їхніх засобів масової провокації напускають туману і пліток навколо об'єднавчого процесу та майбутнього Української Церкви, бажаючи бентежити суспільство та створювати перешкоди на шляху до Томосу – у вівторок, 13 листопада, відбуватиметься справді важлива подія: зустріч Президента України з єпископатом МПвУ", – пише архиєпископ.

За його словами, у цій зустрічі важливим є те, "де вона відбудеться/не відбудеться, хто і що буде на ній говорити/не говорити".

Москва через керівництво Митрополії намагається зробити все, щоби продемонструвати всередині та назовні - вона контролює і тримає в руках єпископат в Україні, – наголосив Євстратій (Зоря).

Архиєпископ побажав Порошенку мудрості та натхнення у розмові, а архиєреям Московського Патріархату, які мають проукраїнську позицію і підтримують створення єдиної Церкви – "мужності сказати про це вголос та продемонструвати: владі Москви над Києвом справді прийшов кінець!"