• Головна
  • Новини
  • За «порєбрік»: Порошенко заявив, що РПЦ немає чого робити в Україні...

За «порєбрік»: Порошенко заявив, що РПЦ немає чого робити в Україні

08.11.2018, 10:20
За «порєбрік»: Порошенко заявив, що РПЦ немає чого робити в Україні - фото 1
Президент Петро Порошенко заявив, що Російській Церкві немає чого робити в Україні і закликав її представників повертатися назад в Росію.

Президент Петро Порошенко заявив, що Російській Церкві немає чого робити в Україні і закликав її представників повертатися назад в Росію.

Про це він заявив 7 листопада на міжнародній конференції "Уроки гібридного десятиліття: що треба знати для успішного руху вперед", повідомляє Українська правда.

За словами Порошенка, після проведення Собору й обрання Предстоятеля автокефальної Української Православної Церкви, Українська Церква отримає справжню незалежність.

"Україна і я чітко поділяємо принцип не втручання держави в церковну діяльність, особливо іноземної держави", - сказав він.

Порошенко процитував президента Росії Володимира Путіна і заявив, що за словами Путіна, РФ тримається на двох стовпах - Російській Православній Церкві і ядерній зброї.

Президент України назвав ненормальним той факт, що в Кремлі збирали раду безпеки Росії на чолі з Путіним, щоб обговорити, як захистити РПЦ в Україні.

"Дорогі мої, вам тут немає чого робити. Нема що робити вашій Церкві, нема що робити вашим збройним силам, нема що робити вашому озброєнню. Додому, в Росію", - резюмував Порошенко.

Також Порошенко порівняв появу в Україні незалежної церкви з проголошенням 27 років тому Незалежності країни.