• Головна
  • Новини
  • Православні Церкви зайняли вичікувально-позитивну позицію щодо автокефалії УПЦ - Павленко...

Православні Церкви зайняли вичікувально-позитивну позицію щодо автокефалії УПЦ - Павленко

06.11.2018, 09:08
Православні Церкви зайняли вичікувально-позитивну позицію щодо автокефалії УПЦ - Павленко - фото 1
Більшість помісних Православних Церков наразі зайняли вичікувально-позитивну позицію у питанні майбутнього визнання незалежної Української Православної Церкви.

Більшість помісних Православних Церков наразі зайняли вичікувально-позитивну позицію у питанні майбутнього визнання незалежної Української Православної Церкви.

Про це заявив радник Президента України, директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

"Часто доводиться чути, що нібито в інших помісних Церквах є несприйняття факту створення незалежної Української Церкви. Це не так. Ми бачимо, що більшість помісних Церков зайняли позицію нейтрально-позитивного вичікування", — сказав він.

Павленко підкреслив, що визнання УПЦ іншими православними Церквами відбувається відповідно до канонів, згідно з якими звернення про таке визнання має зробити Предстоятель незалежної автокефальної Церкви після обрання.

Водночас він нагадав, що підписана 3 листопада між Президентом Петром Порошенко і Вселенським Патріархом Варфоломієм угода про співпрацю та взаємодію серед іншого передбачає також сприяння Вселенського Патріархату в тому, що Українська Церква буде визнана іншими Православними Церквами.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко та Вселенський Патріарх Варфоломій 3 листопада підписали у Стамбулі Угоду про співпрацю та взаємодію між Україною та Вселенським Патріархатом.