• Головна
  • Новини
  • В АП розповіли, як працюватиме місія Константинополя в Україні...

В АП розповіли, як працюватиме місія Константинополя в Україні

05.11.2018, 14:32
В АП розповіли, як працюватиме місія Константинополя в Україні - фото 1
Місія Вселенського Патріархату в Україні виконуватиме роль представництва. Про це під час брифінгу в Києві розповів радник Президента України Ростислав Павленко.

Місія Вселенського Патріархату в Україні виконуватиме роль представництва. Про це під час брифінгу в Києві розповів радник Президента України Ростислав Павленко, повідомляє УНН.

“Це робота представництва — тобто те, що ми очікуємо від посольства, — підтримання двосторонніх контактів перш за все із незалежною українською Церквою. Там, де потрібна державна підтримка, відповідно до українського законодавства, і Українською державою і вселенським православ‘ям, Вселенським Патріархатом і іншими Церквами”, — сказав радник Президента.

За його словами, нова Церква “буде налагоджувати також свої контакти з усіма Церквами після обрання Предстоятеля, він звернеться до інших Православних Церков щодо визнання”.

Представництва Вселенської Патріархії різного рівня існують в багатьох країнах, де є незалежні Православні Церкви. Вони виконують таку ж функцію, додав він.

“Вселенським Патріархом буде відряджено спеціальну людину — екзарха, представника, який буде виконувати всі ці функції”, — зазначив Павленко.