• Головна
  • Новини
  • В Інституті стратегічних досліджень пояснили значення Угоди між Президентом України і Варфоломієм I...

В Інституті стратегічних досліджень пояснили значення Угоди між Президентом України і Варфоломієм I

05.11.2018, 11:20
В Інституті стратегічних досліджень пояснили значення Угоди між Президентом України і Варфоломієм I - фото 1
3 листопада буде позначено як один з ключових в історії незалежної православної церкви, що постає в Україні.

3 листопада буде позначено як один з ключових в історії незалежної православної церкви, що постає в Україні.

Так прокоментував у Facebook директор Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України Ростислав Павленко підписання сьогодні Угоди про співпрацю та взаємодію між Україною та Вселенським Патріархатом, інформує ZIK.

Угода.jpg

«В історії незалежної Православної Церкви, яка постає в Україні, сьогоднішній день буде позначено як один з ключових. На рівні з зустріччю між Вселенським Патріархом Варфоломієм і Президентом Порошенком 9 квітня та рішенням Святого і Священного Синоду Вселенського Патріархату 11 жовтня про підтвердження автокефалії та повернення до всеправославного спілкування немосковського українського Православ’я», – написав Павленко.

Він підкреслив, що Президент Порошенко і Вселенський патріарх Варфоломій «підписали угоду про те, що в Україні постає Автокефальна Православна Церква, її Предстоятелю надається Томос; Держава Україна в межах законодавства, а Вселенський Патріархат – канонічними засобами сприяють її конституюванню, насамперед – її зв’язкам із Вселенським Православ’ям».

Павленко також зазначив, що для налагодження постійної комунікації і співпраці створюється Представництво Вселенського Патріархату у Києві; це і є те Ставропігійне Представництво, створення якого передбачене у рішенні Синоду від 11 жовтня ц.р. Ця місія знаходитиметься у Андріївській церкві, переданій Вселенському Патріархату в користування.

«Зроблено ще один крок до отримання Томоса», – резюмував директор Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України.