• Головна
  • Новини
  • Порошенко сьогодні у Стамбулі зустрінеться з Варфоломієм I...

Порошенко сьогодні у Стамбулі зустрінеться з Варфоломієм I

03.11.2018, 10:59
3-4 листопада відбувається офіційний візит Президента України Петра Порошенка до Турецької Республіки.

3-4 листопада відбувається офіційний візит Президента України Петра Порошенка до Турецької Республіки.

Зараз очікується зустріч Петра Порошенка з Патріархом Варфоломієм. Зустріч відбудеться у резиденції Патріарха. Про деталі цієї зустрічі повідомимо відразу ж після її завершення.

За повідомленням прес-служби Глави держави, 3 листопада у м. Стамбул під головуванням Президентів України та Туреччини відбудеться 7-ме засідання Стратегічної ради високого рівня. Порядком денним заходу передбачено обговорення ключових питань двостороннього політичного діалогу, сучасного стану та перспектив розвитку українсько-турецького співробітництва у торговельно-економічній, науково-технічній, оборонно-промисловій, енергетичній, транспортній, культурно-гуманітарній, освітній та туристичній сферах.

Президент України проведе окремі переговори з Президентом Турецької Республіки Реджепом Тайїпом Ердоганом.

Глава Української держави відкрив меморіальну дошку на колишній будівлі дипломатичної місії УНР в 1919-1922 роках.

Петро Порошенко також відвідає Стамбульський університет, де функціонує відділення української мови і літератури, та відкриє виставку архівних документів, присвячену 100-річчю українсько-турецьких дипломатичних відносин.

У рамках програми візиту до Туреччини Президент України також відвідає м.Анталія, де візьме участь у церемонії інаугурації Консульства України в Анталії та центру культури «Український дім».