• Головна
  • Новини
  • У Криму після Томосу посилиться тиск на УПЦ КП, - архиєпископ Климент...

У Криму після Томосу посилиться тиск на УПЦ КП, - архиєпископ Климент

11.10.2018, 10:41
У Криму після Томосу посилиться тиск на УПЦ КП, - архиєпископ Климент - фото 1
Після надання автокефалії Українській Православній Церкві наступ російської влади на УПЦ КП в окупованому Криму може посилитися.

Після надання автокефалії Українській Православній Церкві наступ російської влади на УПЦ КП в окупованому Криму може посилитися.

Про це на прес-конференції розповів архиєпископ Сімферопольський і Кримський Климент (Кущ), повідомляє Центр інформації про права людини.

За його словами, дотепер наступ на Церкву з боку російської влади частково стримували побоювання дзеркальних заходів щодо УПЦ МП на материковій частині України.

"Консультації, які я провів з московськими адвокатами, з якими спілкувався під час судового процесу над Володимиром Балухом, свідчать, що після прийняття Томосу можуть бути більш жорсткі дії стосовно церкви Київського Патріархату. У Криму вона не перереєстрована (за російським законодавством – ред.) Це була наша принципова позиція", – зауважив Климент.

Також він додав, що на сьогодні управління Кримської єпархії УПЦ КП веде чотири судових позови проти РФ.

"Два стосуються безпосередньо Міністерства оборони РФ, і два щодо майна в Сімферополі. Зазначу, що суди приймають українські документи і статути", – розповів архиєпископ.