• Головна
  • Новини
  • Миколаївська і Полтавська облрада підтримують створення Єдиної Помісної автокефальної Церкви, Черкаська – наразі ні...

Миколаївська і Полтавська облрада підтримують створення Єдиної Помісної автокефальної Церкви, Черкаська – наразі ні

09.07.2018, 13:22
Миколаївська і Полтавська облрада підтримують створення Єдиної Помісної автокефальної Церкви, Черкаська – наразі ні - фото 1
Депутати Миколаївської обласної ради ухвалили рішення про підтримку звернення Петра Порошенка до Вселенського Патріарха Варфоломія про автокефалію Православної Церкви в Україні, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Вlin.mk.ua іVycherpno.ck.ua.

Депутати Миколаївської обласної ради ухвалили рішення про підтримку звернення Петра Порошенка до Вселенського Патріарха Варфоломія про автокефалію Православної Церкви в Україні, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на  Вlin.mk.ua іVycherpno.ck.ua.

Схвальне рішення Миколаївської обласної ради було прийнято на сесії облради у четвер, 5 липня. У проголосованому рішенні вказано, що створення автокефальної Православної Церкви в Україні зміцнить єдність українського суспільства, усуне можливість деструктивного втручання зовнішніх сил у політичні та соціальні процеси в Україні.

облрада.png

«Закликаємо всі органи центральної та місцевої влади, а також місцевого самоврядування всебічно сприяти створенню української автокефальної Православної Церкви заради миру і єдності, свободи та процвітання Української держави», — йдеться у  відповідному документі.

«Полтавська обласна рада  підтримує Звернення Президента України Петра Порошенка, постанову Верховної Ради України від 16 червня 2016 року № 1422-VIII «Про Звернення Верховної Ради України до його Всесвятості Варфоломія, Архієпископа Константинополя і Нового Риму, Вселенського Патріарха щодо надання автокефалії Православній Церкві в Україні» — йдеться у документі Полтавської облради.

Депутати вважають, що таке рішення Константинопольської Матері-Церкви буде актом глибокої історичної справедливості, оскільки саме з Константинополя Україна прийняла Хрещення.

Рішення про автокефалію сприятиме міжконфесійному і церковнодержавному діалогу в Україні на засадах релігійної свободи та міжконфесійного миру, стане важливим кроком для забезпечення прав, свобод та релігійних потреб громадян.

Також депутати вважають, що створення Помісної Православної Церкви в Україні зміцнить єдність українського суспільства, усуне ще одну можливість деструктивного втручання країни-агресора у політичні та соціальні процеси в Україні.

6 липня на сесії Черкаської обласної ради депутат від БПП Анатолій Яріш зачитав звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо автокефалії української Православної Церкви.

У зверненні йшлося про бажаність встановлення в Україні єдиної помісної Церкви. Депутатам обласної ради пропонувалося підтримати ініціативу щодо надання автокефалії Православній Церкві в Україні, «на основі якого вона зможе посісти належне місце в родині помісних православних Церков».

Яріш запропонував внести це питання в порядок денний сесії, однак депутати не проголосували за це.