• Головна
  • Новини
  • Обговорили майбутнє помісної Церкви в Україні: Клімкін зустрівся з Патріархом Феофілом ІІІ...

Обговорили майбутнє помісної Церкви в Україні: Клімкін зустрівся з Патріархом Феофілом ІІІ

20.06.2018, 09:40
Обговорили майбутнє помісної Церкви в Україні: Клімкін зустрівся з Патріархом Феофілом ІІІ - фото 1
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час зустрічі з Патріархом Єрусалимським Феофілом ІІІ обговорив майбутнє української помісної Церкви.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час зустрічі з Патріархом Єрусалимським Феофілом ІІІ обговорив майбутнє української помісної Церкви.

Про це міністр повідомив 19 червня на своїй сторінці у Twitter.

Клімкін-і-Феофіл.gif

"Це вже не перша зустріч з Патріархом Єрусалимським Феофілом ІІІ, але завжди важливо отримати духовну наснагу і натхнення тут, в Єрусалимі. Обговорювали майбутнє нашої помісної Церкви та ще багато іншого", - повідомив він.

Додамо, в інтерв'ю "5 каналу" 18 червня Павло Клімкін сказав, що Вселенський Патріарх Варфоломій видасть Томос про надання православній Церкві в Україні автокефалії та створення єдиної української помісної православної Церкви "у відчутній перспективі".

"Рішення, насправді, є. Рішення буде обговорюватися і прийматися Синодом. Потім буде процес формування єдиної Церкви... І зрештою, цей Томос буде переданий новій Церкві. І я дуже сподіваюся, що це буде у відчутній перспективі. Я також над цим працюю, розмовляю із настоятелями, патріархами, єпископами, різними Церквами... Якщо чесно, я багато чому навчився, зараз можу читати лекції з історії Церкви... Я вважаю, що у нас є реальний шанс саме зараз. І це фантастично важливо для України... Впевнений, що це буде", – сказав Клімкін.

Він підкреслив, що процес формування єдиної Церкви в Україні буде незалежним, оскільки в країні Церква відділена від держави.