• Головна
  • Теми
  • Депутати Рівненської облради підготували звернення до Вселенського Патріарха щодо автокефалії Української Церкви...

Депутати Рівненської облради підготували звернення до Вселенського Патріарха щодо автокефалії Української Церкви

05.05.2018, 07:37
Депутати Рівненської облради підготували звернення до Вселенського Патріарха щодо автокефалії Української Церкви - фото 1
Депутати Рівненської облради підготували проект звернення до Вселенського Ратріарха Варфоломія щодо надання Православній Церкві в Україні автокефалії. Про це йдеться у проекті звернення, що оприлюднений на сайті облради, повідомляє Укрінформ.

Депутати Рівненської облради підготували проект звернення до Вселенського Ратріарха Варфоломія щодо надання Православній Церкві в Україні автокефалії.

Про це йдеться у проекті звернення, що оприлюднений на сайті облради, повідомляє Укрінформ.

У листі, зокрема, наголошується, що депутати представляють інтереси Рівненської обласної громади, а це понад 1,3 млн жителів і звертаються до Вселенського Патріарха з проханням відновити історичну справедливість та втілити у життя понад 300-літню молитву українського народу. Також депутати просять надати Томос про автокефалію православній Церкві в Україні.

«Запевняємо Вас, що надання Томосу про автокефалію православній Церкві в Україні тільки посилить об’єднавчий процес вірних Матері Константинопольської Православної Церкви в Україні. Підтвердженням цього є Меморандум про єдину Україну та єдину Українську Помісну Православну церкву, де зазначено, що всі православні Церкви Рівненської області виступають за створення єдиної Української Помісної Православної Церкви. Під цим документом поставили свої підписи та завірили печатками митрополит Сарненський і Поліський Анатолій, митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій, архиєпископ Рівненський і Острозький Іларіон, митрополит Львівський Макарій. Меморандум складено та підписано 13 листопада 2014 року у Рівному», - йдеться у проекті листа.