• Головна
  • Новини
  • Влада Херсонщини закликає священиків до співпраці, щоб не допустити радикальних проявів...

Влада Херсонщини закликає священиків до співпраці, щоб не допустити радикальних проявів

30.04.2018, 14:42
Влада Херсонщини закликає священиків до співпраці, щоб не допустити радикальних проявів - фото 1
Голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв закликав священнослужителів різних релігійних конфесій області до співпраці з місцевою владою, щоб не допустити радикальних проявів.

Голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв закликав священнослужителів різних релігійних конфесій області до співпраці з місцевою владою, щоб не допустити радикальних проявів.

Про це він заявив на першому засіданні створеної в регіоні Ради церков та релігійних організацій при ОДА, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Херсон.jpg

"Ми маємо тут, на Херсонщині, створювати умови, щоб ми чули один одного, щоб ми рахувалися один з одним, і вели наш регіон. Ви - духовно паству, а ми, як влада - адміністративно. І вели наш регіон до стабільного розвитку", - сказав Гордєєв.

За його словами, наразі спільне завдання влади і священнослужителів на Херсонщині - не допустити радикальних проявів у регіоні. "Ми з вами тут не для політичного загравання, ми з вами тут для того, щоб наше покоління, майбутнє покоління українців жили в духовному спокої... Ми маємо поважати один одного і зробити все, щоб у нашому регіоні не було жодного радикального прояву. Це все у наших руках, у наших з вами", - наголосив голова ОДА.

Як зазначив Гордєєв, у стосунках між різними релігіями в регіоні, та у стосунками між владою й церквами є два варіанти взаємовідносин. "Перший варіант - ми шукаємо один в одному недоліки, ми шукаємо в чому ми різні, ми це демонструємо один одному, і ми отримаємо на виході повний хаос, розбрат і ненависть. Є і другий варіант: знаючи, що ми є різними, але шукати те, що нас об'єднує, культивувати те, що нас об'єднує, підтримувати, пробачати, і йти вперед", - заявив очільник області.

Він підкреслив, що "вище керівництво області, не дивлячись на політику, відвідує всі храми, має повагу до всіх (релігійних конфесій - ред.), і розраховує на таку ж саму повагу (з боку священнослужителів до місцевої влади - ред.)".

У свою чергу, члени Ради церков та релігійних організацій при Херсонській ОДА висловили у своїх виступах на засіданні готовність до діалогу і взаєморозуміння - як між собою, так і між релігійними конфесіями та місцевою владою.

На засіданні його учасники підписали  Регламент Ради церков і релігійних організацій при Херсонській облдержадміністрації.